Recept

Hej! Idag så kände jag för att baka, och så blev det. Jag tänkte dela med mig av mitt recept på Brownis med kokosglasyr!


Ugnstemp 175 - 200º  40minuter15 st
    Gör så här

Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret i en kastrull. Hacka chokladen i bitar och låt den smälta i smöret. Rör ner chokladsmör, kakao, vetemjöl och bakpulver i ägg- och sockersmeten till en jämn smet. Häll den i en smord form, cirka 25x35 centimeter. Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter. Ta ut kakan och höj värmen till 200-225 grader.

Gör glasyren så att den är färdig när kakan gräddats 15-20 minuter.
Du behöver:
3 ägg
2 dl socker
100 g smör
150 g mörk choklad
0,5 dl kakao
1,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Till formen:
2 msk smör
2 msk ströbröd
Glasyr:
150 g smör
1 dl ljus sirap
1 msk vetemjöl
2 dl kokosflingor
Hoppas att du kan ha glädje av detta receptet och göra många goda Brownis :)

// Alicia
1 citron, rivet skal




------------------------------------------------------------------------------------------------------------

La just märke till att ingen har lagt in några recept, så här är ett som jag tycker är hyper omega gott!!
Det här är verkligen världens bästa recept på banan kaka, det gör heller inget om bananerna börjat bli lite övermogna, ju mosigare desto bättre ;D


75 g smör
2 1/2 dl socker
2 msk mjölk
1/4 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 mogna bananer
100 g choklad  ta en GOD sort, tex Fazers mjölkchoklad)
2 1/2 dl vetemjöl
några cocktail bär
1 tsk bikarbonat

Smält smöret och låt svalna. Blanda det med socker, mjölk, salt och vaniljsocker. Dela äggen och blanda i gulorna.
Mosa bananerna och blanda ner detta i smeten. Hacka chokladen och cocktail bären. Blanda ihop mjöl, choklad, cocktail bär och bikarbonat och vänd ner i smeten. Vispa till sist vitorna till hårt skum och vänd ner dem.
Häll blandningen i en bröad form (fast jag tycker det är godare med kokos). Grädda i 30-40 minuter, 175°C.
Dom flesta brukar säga att man ska äta den kall men jag tycker det är gott varmt som kallt, fördelen med att äta den kall är ju att chokladen har stelnat igen ;D

//Unknown

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar